DIN BEDØMMELSE

Honningmarineret appelsin med crunch

  • 1 time
  • 4 personer
Rated 4 out of 5

Ingredienser

Tilberedning

Skyl perlebyggen i koldt vand et par gange.
Kog perlebyggen i vand i 5 min. Tilsæt sødmælk samt korn og stang af vanilje. Lad det simre ved svag varme under låg i ca. 45 min. Rør i det af og til. Hæld det i en røreskål, fjern vaniljestangen og sæt på køl.
Tip: Kogetiden kan variere. Konsistensen skal være som risengrød der ikke er helt udkogt.

De kolde perlebyg røres med drænet yoghurt og Jakobsens Akacie Honning. Smag til med honning og et nip salt, hvis det er nødvendigt.

Marinerede appelsiner:
Skær skrællen af appelsinerne med en skarp kniv. Appelsinfileterne skæres fri og sættes til side. Pres saften ud af de resterende appelsinhinder. Tilsæt saften fra endnu en appelsin hvis du synes, der er for lidt.
Kom saften i en lille tykbundet gryde med Jakobsens Akacie Honning, salt, finthakket chili, og korn samt stang fra vaniljestang. Kog det forsigtigt ind til det begynder at tykne og ligne en tynd sirup. Fjern gryden fra varmen og fisk vaniljestangen op. Lad siruppen køle lidt af i gryden i 5 min. Tilsæt derefter appelsinfileter og calvados. Vend forsigtigt rundt, hæld appelsiner og lagen i en skål med låg og sæt på køl.

Chrunch:
Skær rugbrød i små tern (ca ½ x ½ cm). Rist rugbrød og nødder i smør på en varm pande under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt havregryn og rist videre i ca. 2 min. Pas på – grynene skal kun være gyldne! Tag panden af varmen og tilsæt honning. Fordel Jakobsens Akacie Honningen godt i blandingen. Sæt crunchen til afkøling på et luftigt sted og rør rundt i den engang imellem.

Anret i glas, lagt lagvis som en trifli. Kan fx serveres med et lille glas varm hyldebærsaft smagt til med Jakobsens Akacie Honning og Calvados.

PRODUKTER

Smag på det naturlige

Vi har et bredt udvalg af produkter inden for både honninger, sirup, dressinger og bolcher – fælles for dem alle er, at de er udviklet med den naturlige smag i fokus. Alle vores produkter er enten økologiske eller fri for kunstige aromaer, farvestoffer, sødemidler og konserveringsmidler

Se vores produkter her