En verden af natur, alsidighed, smag og værdi

Jakobsens A/S er en af Skandinaviens største honningproducenter. Vi tilbyder et stort sortiment af konventionelle, økologiske og fairtrade honninger samt agave sirup til detail, catering og industri.

I 2019 gik vi ind i to nye produktkategorier – bolcher og dressinger. Fælles for vores produkter er honning som ingrediens, og at produkterne er fri for kunstige aromaer, farvestoffer, sødemidler og konserveringsmidler.

Vores produkter sælges primært i Skandinavien, men de seneste år har vi påbegyndt eksport til en lang række andre Europæiske lande, samt Kina. Produktion og tapning af honning sker under faste kvalitetsprocedurer og medvirker til en høj kvalitet i vores produkter.

Jakobsens A/S er en virksomhed med idealistiske kerneværdier og høj service. Vi gør vores ypperste for altid at give vores kunder den bedste service. Vi har desuden en meget høj leveringssikkerhed og en meget lav reklamationsprocent.

OM JAKOBSENS A/S

En værdidrevet virksomhed

Jakobsens A/S er og har altid været en stærkt værdidrevet virksomhed. Gennem nedenstående 5 værdier, ambitiøse mål og handlingsplaner opfyldes visionen.
Værdierne er bærende i forhold til alt, hvad Jakobens foretager sig overfor medarbejdere, kunder, leverandører og forbrugere.

 • Engageret
 • Respekt
 • Værdiskabende
 • Dynamisk
 • Troværdighed

Engageret – Vi står sammen og er stolte af det, vi tror på

 • Vi er kompromisløse og går ikke ind i noget, vi ikke tror 100% på.
 • Vi tager ansvar og brænder for det, vi laver.
 • Vi er stolte af vores historie, udvikling og de resultater, vi har opnået i fællesskab.
Næste værdi

Respekt – For naturen, hinanden, produktet og forskelligheder

 • Vi har stor respekt for naturen.
 • Vi respekterer vores kunder og deres individuelle behov.
 • Vi respekterer og stoler på hinanden – og hylder diversitet og nytænkning.
Næste værdi

Værdiskabende – Når vi gør noget er det for at gøre det bedre, end det var

 • Vores produkter skal skabe værdi fra producent til forbruger.
 • Vi søger økonomiske og bæredygtige løsninger.
 • Vi vil sikre, at den gode forretning for os også er den gode forretning for vores samarbejdspartnere.
 • Vi skal give forbrugeren tryghed i valget af vores produkter.
 • Vi vil give forbrugeren gode, sunde og ”rene” produkter med naturlig smag i balance.
Næste værdi

Dynamisk – Vi skal kunne træffe beslutninger og opfattes som fleksible

 • Vi kan træffe hurtige beslutninger med afsæt i vores dybe viden og erfaring indenfor vores fagområde.
 • Vi er innovative og har let ved at tilpasse os tiden og håndtere nye situationer.
 • Vi har et dynamisk produktsortiment og afsøger altid nye muligheder.
Næste værdi

Troværdighed – Vi sætter handling bag ordene

 • Vores fundament er traditioner, viden og erfaringer.
 • Vi er åbne og ærlige – også når det er svært.
 • Vi er kompromisløse, når det gælder om at gøre det, vi siger.
Næste værdi
OM JAKOBSENS A/S

En historie om kvalitet

Vores honningproduktion bygger på traditioner helt tilbage fra 1921. Biavlen var oprindeligt
et familieforetagende, der er udviklet gennem flere generationer.

1980-1996

I 80’erne og i begyndelsen af 90’erne voksede Knud Hvams produktion af honning med stigende salg til detailhandlen.

1996

Med udgangspunkt i et ønske om at kunne tilbyde detailhandlen honning produceret efter gode håndværkstraditioner kombineret med professionel kommerciel indsigt stiftede Jan Jakobsen og Knud Hvam i 1996 Jakobsen & Hvam A/S. Virksomheden er siden vokset til at blive en af Skandinaviens største honningproducenter.

2001

I 2001 byggede man en ny fabrik og blev samtidig BRC certificeret. Der er løbende investeret i nyt procesudstyr, så fabrikken i dag fremstår som en moderne og effektiv produktion.

2008-2010

I 2008 trådte Knud Hvam ud af virksomheden og i 2010 blev Helle Reinevald en del af ejerkredsen sammen med Jan Jakobsen.

2011

I sommeren 2011 skiftede virksomheden navn til: Jakobsens A/S – samtidig ændredes produktnavnet ligeledes til Jakobsens. Dette for at styrke konkurrenceevnen i Danmark og udlandet og samtidig få et stærkere brand.

2012

Med udgangspunkt i et ønske om at kunne servicere kunderne i Norge bedst muligt med importeret honning, åbner Jakobsens A/S en afdeling i Norge i 2012.

2012

I 2012 købte Helle Reinevald virksomheden af Jan Jakobsen som led i et planlagt generationsskifte.

2013

I 2013 etablerer Jakobsens A/S sammen med to svenske partnere et datterselskab i Sverige ved navn ”Gårdshonung”. Gårdshonung skal være en lokal forankret mærkevare i Sverige, hvor Jakobsens A/S tidligere fortrinsvis har leveret private label.

2017

I 2017 overtager Jakobsens A/S Aulumgård (Danmarks største opkøber af dansk honning)

2017

I 2017 opkøber Jakobsens A/S de resterende aktier i Gårdshonung AB og bliver ene ejer af selskabet

2018

Selskabet Gårdshonung AB lukkes ned i 2018. Jakobsens ejer fortsat varemærket Gårdshonung, som bruges på alle honning produkter til Sverige.

2019

Som et nyt forretningsområde etableres i 2019 også Jakobsens Ingredient med en bred produktportefølje af naturlige sødemidler til industrien.

2019

Jakobsens A/S sælger dele af Aulumgaard. Jakobsens forsætter selv den del af Aulumgaard, der opkøber honning fra biavlerne.

2019

Jakobsens A/S sortimentet udvides med nye produkter herunder dressing og bolcher. Alle produkter indeholder udelukkende naturlige råvarer under brandet ”Jakobsens – ren natur”. Den røde tråd i virksomhedens kerneforretning bibeholdes ved, at alle produkter indeholder honning eller agave sirup.

Derfor ændres logoet til Jakobsens – ren natur.

2019

Jakobsens A/S vinder Initiativprisen DI Midt Vest. Begrundelsen for prisen er Jakobsens A/S succes med at professionalisere indsamling, forarbejdning, afsætning og præsentation af honning i hele Skandinavien. Derudover over blev Jakobsens A/S også anderkendt for kampen mod forfalsket honning.

CERTIFICERINGER

Vores certificeringer

Fødevaresikkerhed og kvalitet er nøgleord i enhver fødevareproduktion.
Jakobsens A/S er IFS certificeret, som sikrer vores produkters høje kvalitet og fødevaresikkerhed.
Foruden myndighedernes obligatoriske kontrol samarbejder Jakobsens med anerkendte laboratorier i Europa, som forestår uvildige analyser.

IFS Standards

IFS Certificering betyder ensartede fødevare-, produkt- og servicestandarder. IFS-certificerede virksomheder producerer produkter og leverer en service, der overholder kundens specifikationer.

Læs mere her

Fairtrade®

Fairtrade-mærket er forbrugernes uafhængige garanti for, at produkt er certificeret efter internationale Fairtrade standarder. Jakobsens salg af Fair Trade produkter, er med til at forbedre arbejds- og levevilkårene for nogle af verdens fattigste mennesker samt at fremme miljøbeskyttelse.

Læs mere her

Statskontrolleret Økologi

Jakobsens er godkendt til økologisk produktion af honning af fødevarestyrelsen i henhold til reglerne i EU forordning nr. 834/2007 af 28. juni 2007. Ø-mærket kan kun påsættes i Danmark af en virksomhed underlagt økologikontrol af de danske myndigheder.

Læs mere her

EU Økologi

EU’s økologilogo er et mærke, der viser, at en vare er økologisk, og at den er produceret og kontrolleret i overensstemmelse med EU’s økologiforordning.

Læs mere her

Krav

Svenske Kiwa kontrollerer og certificerer efter KRAVs regler. Mærket er en garanti for hensyn til miljøet, dyrevelfærd, samfundsansvar og sundhed under produktionen.

Læs mere her

Kontrolrapport

Her kan du læse Jakobsens seneste kontrolrapport.

Læs mere her