En alsidig ingrediens

Honning smager dejligt på brødet og i teen. Det er de fleste klar over, men de færreste ved, at honning også er ideelt at bruge i mange opskrifter i stedet for sukker inden for både bagning, syltning og madlavning. Honning kan også bruges som en smagsforstærker og et krydderi, som både kan anvendes i det søde og i det salte køkken – og med en helt fantastisk virkning. Ideelt set bør honning stå ved siden af salt, peber og eddike – lige ved hånden i køkkenet. Her finder du en masse inspiration til, hvordan du kan bruge honning i dine opskrifter.

Velsmagende honning fra Jakobsens

Vidste du, at vi har et bredt udvalg af både faste, flyende og økologiske honninger? Farven og smagen af honning varierer afhængig af hvilke blomsternektar, honningen kommer fra. Der er mange tusinde forskellige slags honninger, som stammer fra forskelligartet nektar eksempelvis lavendel, akacie, lyng og orangeblomst.

Konsistensen på honning er fra naturens side flyende, men den vil efter et stykke tid begynde at krystallisere og få en fast konsistens. Forholdet mellem sukkerarter i honningen afgør, hvor hurtigt honningen bliver fast.