Økologisk honning hos Jakobsens®

Hos Jakobsens har vi et bredt sortiment af økologisk honning. Alt ligefra den søde akaciehonning til vores agave sirupper.

Vores økologiske honninger, kommer fra nektar af økologiske afgrøder og/eller vild bevoksning. Økologimærket er din sikkerhed for, at honningen er produceret i henhold til statskontrollerede økologiske produktionsmetoder, og at der er taget hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd i produktionen. Fordi vi gerne vil give dig mulighed for at vælge.

 

Hvordan kan honning være økologisk?

Der stilles høje krav til økologisk honning, derfor findes der kun relativt få steder i Danmark, hvor der er mulighed for at producere den økologiske honning.

Kravet til økologisk honning i Danmark er, at 95 procent af arealet inden for en 3 kilometer radius skal være økologisk. Bier færdes nemlig i en radius af op til 3 km fra bigården. Derfor er det i reglerne om økologisk honning fastsat, at bigårde, der avler økologisk honning, skal være placeret, så nektar- og pollenkilder i en radius af 3 km består af økologiske afgrøder og/eller vild bevoksning.

Når der laves økologisk honning er det herudover også vigtigt at biavlerne samtidig overholder reglerne for fodring, sygdomsforebyggelse og bistadernes beskaffenhed. Reglerne om økologi – herunder økologisk honning findes i EU’s økologiforordning.