Dansk honning

Jakobsens honning
og det danske forår

Den danske natur er i fuldt flor i foråret, og bierne arbejder dedikeret med at indsamle nektar til at skabe en helt naturlig blomsterhonning, der kan anvendes kreativt og alsidigt.

Med dansk honning fra Jakobsens kan du får stemningen af forår ned i dine retter, og vi vil gerne inspirere dig til at anvende honning i madlavningen – for der er ingen tvivl om, at din forårsret ville elske en lækker skefuld honning.

prev
Lokal og naturlig

Lokal produktion

Jakobsens blomsterhonning er indsamlet af bier over hele Danmark, hvor bierne summer rundt og suger nektar fra mange forskellige typer af blomster, som herefter lagres i bistadet, hvor den modnes til lækker honning.

Den tappes efterfølgende lokalt på vores fabrik i Aulum i Vestjylland, hvor al produktion sker under faste kvalitetsprocedurer og medvirker til en høj kvalitet af produktet.

next
Lokal og naturlig

Helt naturlig

Vores Dansk Blomster Honning er en naturlig og velsmagende honning – indsamlet af bier over hele Danmark, som har samlet deres nektar fra forskellige blomster rundt omkring i vores smukke danske natur. Det giver en honning med en helt unik smag, der afspejler den naturlige skønhed, som findes i vores dejlige land.

Da honning er et produkt skabt af ren natur, betyder det også, at vores honning påvirkes af alt fra vejr, placering og årstid, hvilket kan resultere i forskelle i både duft, smag, farve og konsistens.

Vælger du dansk blomsterhonning, kan du nyde en ren og naturlig honning og samtidig være med til at støtte den skønne danske natur, som vi alle holder af.

Opskrifter

Forårsretter med honning

Få smagen til at blomstre! Dansk honning tilfører en helt naturlig sødme til alle dine måltider,
og her får du inspiration til fem forårsretter, der bliver bedre med den skønne danske honning.

Dansk Blomsterhonning

Dansk Blomster Honning
fra Jakobsens

Jakobsens blomsterhonning har en lækker fyldig, rund og sød smag. Honningen er smørbar og har en meget flot lys og gylden farve. Den er velegnet som smørepålæg på al slags brød og kan blandt andet anvendes i bagværk og desserter udover også at være velegnet som det søde indslag i mange hverdagsretter.

Honning kan også bruges som en smagsforstærker og et krydderi, som både kan anvendes i det søde og i det salte køkken – og med en helt fantastisk virkning.

Køb herSe alle honningprodukter

FN’s INTERNATIONALE BI-DAG

Verdens bi-dag

Den 20. maj er udråbt af FN til at være Biernes Dag. Hos Jakobsens støtter vi op om dagen og giver dig her inspiration og bi-venlige tips, så du også kan bi-drage til dagen og være med til at passe på vores skønne danske natur og vores bier.

bi-venlige tips

Byg insekthotel

Der er mange guides på nettet til at lave sit eget insekthotel, så man nemt og simpelt kan hjælpe bierne med et sted i haven, hvor de kan bo og overvintre. Har du ikke mod på at kaste dig ud i Projekt Insekthotel, kan du alternativt lave en bunke af sten og grene i hjørnet af haven, som ikke står i direkte sol, og som er beskyttet mod vind og vejr – det vil bierne også takke dig for.

bi-venlige tips

Plant insekt-venlige blomster i haven

Måske har du et lille bart stykke i haven, som du ikke ved, hvad du skal gøre ved og samtidigt et ønske om at hjælpe de hårdtarbejdende bier – så kan du med fordel glæde dem ved at plante en masse forskellige blomster i din have.

Bier elsker variation og især blomster, der er fulde af pollen og nektar, er deres foretrukne. Blandt andet er både krokus, honningurt og erantisser nogle af de blomster, som bierne elsker at bestøve og samle nektar fra.

bi-venlige tips

Lad haven gro

Du har nok hørt om fænomenet ”vild-med-vilje”-haver. Altså haver, som du lader gro og er designet til at efterligne og støtte naturlige økosystemer. Ved at lade haven gro kan du lave en skøn, lille oase for bierne – og husk, at det ikke kun er nede i græsset, bierne kan lide at summe rundt. De elsker at samle deres nektar og pollen fra alt fra frugttræer til hække og ikke mindst blomsterbede – derfor kan du med fordel vente lidt med at slå plænen, klippe hækken og trimme træet.

bi-venlige tips

Drop sprøjtemidlerne

Der er rigtig mange sprøjtemidler, som er skadelige for bier, og det gælder ikke kun de vanlige insektmidler, men også dem, der bruges til at bekæmpe svamp og ukrudt. Sagen er den, at sprøjtegifte kan sætte en stopper for biernes reproduktion, og får bi-larver føde, der indeholder pesticidrester, udvikles de ikke ordentligt. Derfor bør du overveje en ekstra gang hvilke sprøjtemidler, du bruger i din have, hvis du ønsker at passe på bierne og vores dejlige natur.

bi-venlige tips

Sørg for vand til bierne

Når vejret bliver varmt, og det hele bliver mere tørt i haven, vil bierne sætte stor pris på at have adgang til vand. Bier bruger både vand til at nedkøle kroppen og til at køle deres bo om sommeren.

Du kan gøre det nemt for bierne at få adgang til vand ved at sætte en vandkilde frem – en simpel metode er at placere en flad skål eller et fad med vand i din have. Sørg for at placere skålen et solrigt sted, og fyld den med vand regelmæssigt. Du kan også tilføje nogle flydende planter eller sten i skålen for at give bierne et sted, hvor de kan sidde og drikke.

For dig og planeten

God for dig og planeten

Siden 1921 har vi lagt vores hjerte og sjæl i at producere honning af højeste kvalitet, der giver dig den mest delikate smagsoplevelse – direkte fra naturen. Vi har været en fast bestanddel på morgenbordet gennem flere generationer, men nu har vi en mission om at ”bestøve” dit morgenmåltid endnu mere, så vi fortsat kan hjælpe dig med at få en naturlig, god start på dagen.

Vi tror på, at naturlige ingredienser fra Moder Natur smager bedre og er en naturlig måde at behandle planeten på.
For os er det ren natur.

Læs mere om vores bæredygtige initiativer her