Efterårssalater fuld af sæsonens sprøde råvarer

En god salat er det perfekt tilbehør – både sommer og vinter. Efteråret bugner af lækre sprøde råvarer, der egner sig utrolig godt i skønne salater – dejlige rodfrugter, sprøde kål og skønne syrlige æbler.

Der findes et hav af opskrifter på smagfulde efterårssalater, der egner sig perfekt som tilbehør til en god hovedret. Vi er vilde med efteråret og de mange muligheder det giver os indenfor salater.  Derfor har vi samlet vores favoritter på fantastiske efterårssalater her. Du finder både en frisk og syrlig appelsinsalat med honningglaseret beder og en skøn salat med bagt sød kartoffel, grønkål og speltkerner, som begge egner sig utrolig godt til et dejligt mørt stykke kød.

 

Bagte grøntsager i salater

Har du nogle æbler fra haven, som du synes lige er til den syrlige side? Ved at bage dem i ovnen får de en skøn sød smag og er helt fantastiske ovenpå en dejlig efterårssalat. Prøv også at bag dine rodfrugter i ovnen og top dem med lidt akaciehonning for ekstra sødme. Perfekt som tilbehør til hovedret eller ovenpå en salat.

Tip til en lækker dressing

En god dressing er prikken over i’et i en lækker salat. Den kan varieres på mange forskellige måder, og er utrolig simpel at lave selv. Prøv fx denne opskrift på en smagfuld og farverig honning – og krydderurteolie. Brug den ovenpå en grøn salat eller i en lækker pastasalat.