Start dagen med gode morgenrutiner

En morgen i balance er en morgen med gode morgenrutiner, som sørger for at gøre både din krop og dit sind klar til dagen der venter. En god morgen er det som sætter tonen for resten af din dag.

Med vores to Morgentopping varianter, sætter Jakobsens det vigtigste måltid på dagen i centrum – morgenmaden. Vi har derfor udviklet en række morgenmadsopskrifter med den naturlige smag i fokus, som kan danne ramme for en skøn morgen og give dig en god energi til resten af dagen.

Gå på opdagelse i opskrifterne – lad dig inspirere til lækre morgenmåltider og find gode tips til de gode morgenruiner, som giver dig en behagelig start på dagen.

Et fiberrigt produkt

Jakobsens Morgentopping med fibre er lavet på agavesirup, og har et naturligt højt fiberindhold på 10%. Agaveplanten indeholder naturlige agave-fruktaner som er kostfibre. I Morgentoppingen er disse kostfibre ikke filtreret fra, hvilket betyder at toppingen helt naturligt indeholder 10 % kostfibre. Kostfibre er godt for fordøjelsen og mætter godt. Derfor er den meget velegnet at inddrage i dine morgenrutiner.

Kickstart dagen med et nærende måltid

En balanceret morgen giver dig og dine nærmeste den bedste start på dagen. Morgenmaden er den, som hjælper jer med at komme godt i gang med dagen – derfor er et godt og nærende morgenmåltid altid en god ide. Starter I morgenen med et protein – og fiberrigt måltid, så sikrer I en lang mæthedsfornemmelse.

De gode morgenmåltiderSe alle opskrifter

En morgen i balance er en morgen som starter med et godt, nærende og ikke mindst mættende måltid.
Et godt morgenmadsmåltid giver energi og produktivitet til resten af dagen.
Derfor har vi samlet en række ideer til lækker morgenmad, som både smager skønt og mætter godt.

Morgenmad på fartenSe alle opskrifter

En god start på dagen indeholder gode morgenrutiner. I de gode morgenrutiner er en god og nærende morgenmad altid inkluderet,
men det kan sommetider være svært at nå i en travl hverdag. En god morgenmad behøver hverken at være besværlig eller tidskrævende.
Derfor har vi samlet inspiration på simple og nærende morgenmads opskrifter, som du hurtigt kan lave og tage med på farten.

Tre gode tips til en morgen i balance

  1. Start dagen med et godt og nærende måltid

Et balanceret morgenmåltid hjælper dig godt i gang med dagen. Et godt morgenmåltid bør indeholde en tilpas mængde gode kulhydrater, sunde fedtstoffer, protein og kostfibre. En god morgenmad kan være alt lige fra den klassiske og mættende havregrød – til en lækker chiagrød, som nemt kan tages med på farten – eller en skøn og farverig smoothie bowl med en masse lækker frugt og granola fuld af nødder og kerner.

  1. Drik rigeligt med vand

Der er rigtig mange gode grunde til at gøre det til en rutine, at starte din morgen med et stort glas vand. I løbet af natten udskiller kroppen nemlig en masse affaldsstoffer – med et glas vand kan du hjælpe kroppen med at blive skyllet godt igennem. Herudover kan et glas vand være med til at vække maven på naturlig vis, og forberede den på at skulle indtage mad.

  1. Få gang i kroppen med tre yogaøvelser

Start din morgen i balance med disse tre rolige yogaøvelser. Ved at begynde din dag med et par simple øvelser, kan du vække kroppen på en behagelig og energigivende måde. Yoga behøver ikke nødvendigvis at tage flere timer – du kan nøjes med at sætte 15 minutter af din morgen af til et par øvelser, som giver stor værdi for resten af dagen.

Øvelse 1 – Bjergets stilling – Fokus på balance og holdning

Stil dig ret op og sæt fødder parallelt med en hoftebredes afstand. Vend håndfladerne let frem. Stil dig med ret ryg og skyd brystet frem. Hold hovedet direkte over dine hofter og sørg for at hagen peger lige frem. Luk nu øjnene og tag et par dybe indåndinger helt ned i maven og find en god balance på fødderne.

Øvelse 2 – Stående sidestræk – Opvarmning/udstrækning af ryg

Start i opretstående stilling. Peg begge arme op mod loftet. Svaj nu roligt til en side ad gangen, mens du spænder i kroppen, beholder fødderne på jorden og skyder brystet frem. Svaj kun så langt ud at du har fuld kontrol over hele din krop.

 

Øvelse 3 – Barnets stilling – Fokus på ro og åndedræt

Sæt dig på din knæ og tag dem godt ud til siden uden at presse for hårdt. Saml dine storetæer, læg panden i gulvet og stræk armene frem foran dig med albuerne i gulvet. Træk nu vejret roligt, og vær til stede i kroppen.

Udforsk produkterneSe alle produkter

Se og læs mere om vores to morgentopping varianter, som passer perfekt til den gode morgen i balance, og som hjælper dig med at få det bedste ud af din morgen!
Produkterne er ideelle som det søde indslag i dine morgenrutiner, hvad end det er oven på din skyr, til bagværk, på pandekager eller i smoothies.